Inkoop

Vooronderzoek

werkwijze

Wij raden u aan, indien u goud, zilver of platina te koop heeft, om zelf eerst vooronderzoek te doen. Zo adviseren wij uw voorwerp eerst te controleren op keurmerken en keurtekens. Zo kunt u al een idee krijgen wat het gehalte van het voorwerp is, bijvoorbeeld 8 of 14 karaat. Soms komt het voor dat er geen tekens of merken aanwezig zijn. Dit kan als de sieraden uit het buitenland komen of de tekens zijn weggesleten door gebruik. Wij kunnen met behulp van tests uitsluitsel bieden of hetgeen u aanbiedt echt is en welk gehalte het bezit.

Daarna kunt u het voorwerp wegen op een weegschaal. Hierbij gaat het om een gewichtsindicatie, aangezien niet alle weegschalen zijn geijkt en gekalibreerd. Wij zullen het voorwerp uiteindelijk voor u ook wegen met een gekalibreerde en geijkte weegschaal.

Zodra u weet hoeveel het voorwerp weegt, kunt u via de pagina inkoopprijzen zien wat uw voorwerp waard zou dienen te zijn.

 

Goud verkopen (stap voor stap)

Stap 1:

Neemt u contact met ons op via de contactpagina.

Stap 2:

Wij controleren het voorwerp op keurmerken en keurtekens en sorteren het op gehalte (karaat).

Stap 3:

Indien de keurmerken en keurtekens geen uitsluitsel bieden of we te maken hebben met echt goud, zilver of platina, dan worden de voorwerpen getoetst op echtheid en gehalte door middel van een test met een toetssteen.

Stap 4:

Na het sorteren per gehalte en testen worden de voorwerpen per karaat gewogen, dus bijvoorbeeld alle 8 karaat voorwerpen bij 8 karaat en alle 14 karaat voorwerpen bij 14 karaat.

Stap 5:

Vervolgens vermenigvuldigen wij de actuele prijs per gehalte per gram (karaat) met het aantal gram dat het voorwerp weegt. Stel dat u bijvoorbeeld 30 gram van 8 karaat heeft en 50 gram van 14 karaat, dan berekenen wij het totaal als volgt: 30 keer de prijs per gram van 8 karaat plus 50 keer de prijs per gram van 14 karaat. Dat is dan het totale inkoopbedrag.

Stap 6:

Vervolgens vragen wij u om legitimatie en daarna volgt uitbetaling.

 

Wat kopen wij in?

Voorwerpen van goud, zilver of platina zijn er in allerlei soorten en maten. De meest voorkomende voorwerpen zijn:

Goud:

1 Sieraden (kapot, versleten, nieuw en gedragen)

2 Munten

3 Baren

4 Gouden gebruiksvoorwerpen

5 Gouden tanden

6 Goud afval uit de industrie

7 Natuurlijk goud (nuggets en/of stof)

 

Zilver

1 Sieraden (kapot, versleten, nieuw en gedragen)

2 Munten

3 Baren

4 Zilveren gebruiksvoorwerpen

5 Zilver bestek

6 Zilver servies

7 Zilver afkomstig uit de industrie

 

Platina

1 Sieraden

2 Baren

3 Munten

4 Platina afkomstig uit de industrie